Senzomotorické koberčeky CUPILUPI

Sú ručne vyrábané, veselé a hravé. Aktívne stimulujú detské nožičky, zároveň deti zabavia, motivujú k chôdzi a hoci to tak nevnímajú - cvičia. Tématicky ich dopĺňajú rôzne drevené prvky, farebnosť a hravosť im dodávajú zvieratká, mäkké bambuľky a balančné prvky rôznych povrchov. Veľmi príjemná na dotyk s detskou nohou je vždyzelená tráva vysokej hustoty. Detské nožičky tak majú dostatok stimulov na to, aby sa naučili zapájať všetky svaly a väzy potrebné k zdravej chôdzi. Rozmer každého senzomotorického koberčeka je 35x55 cm a je len na vás, z koľkých kusov si vyskladáte ten svoj. Jednotlivé kusy sú vedľa seba voľne položené, zo spodnej strany protišmykové a v prípade potreby sa ľahko uložia. V neposlednom rade učia deti rozlišovať farby, rozvíjať praktické schopnosti a ich záujem o pohybové aktivity.

Senzomotorické koberčeky a ich význam

Pomáhajú zdravému vývoju detských nožičiek a celého pohybového aparátu. Bosá chôdza po nich je odporúčaná najmä pre deti s plochými nožičkami, či inými deformitami chodidiel, ale aj ako prevencia pred ich vznikom. Aktivujú a posilňujú svaly, ktoré sa pri bežnej chôdzi po rovnom povrchu nezapájajú. Podporujú správny vývoj klenby a správne držanie tela, zlepšujú celkovú stabilitu a obratnosť, ako aj celkové fungovanie nervovej sústavy. Majú veľký význam najmä v období vývoja detskej chôdze a formovania klenby. Pre väčšie deti a dospelých sa odporúčajú najmä na zmiernenie únavy, bolesti svalov a kĺbov (nôh a chrbtice).

Použitý materiál

Drevené prvky rôznych tvarov a veľkostí, drevené výrezy vyrábané na mieru, farebné drevené výrezy na mieru ošetrené ekologickým zdravotne nezávadným lakom, jutové laná, umelá tráva najvyššej kvality a vysokej hustoty (výška vlasu 35mm), korkové zátky, textilné bambuľky rôznych farieb z polyesteru a bavlny. Jednotlivé prvky sú pripevnené tavným lepidlom na báze EVA kopolymérov. Podkladový materiál tvorí mäkký vpichovaný koberec z polypropylénových vlákien. Spodná vrstva je gumená s protišmykovými vlastnosťami.

Balančné prvky

Balančné prvky sa stali súčasťou takmer všetkých našich koberčekov. Majú malé stimulačné výstupky, ktoré pomáhajú pri bolesti a únave svalov, zlepšujú imunitný systém a krvný obeh. Stimulujú reflexné body na chodidlách, posilňujú a stabilizujú svalstvo. Sú výbornou pomôckou na trénovanie koordinácie a rovnováhy a deti si ich veľmi obľúbili. Sú vyrobené z kvalitného PVC materiálu, sú netoxické. Balančné prvky sú na koberčekoch voľne položené a môžete si ich tak premiestniť kamkoľvek budete potrebovať.